Misiunea 3/6. Street Action

E momentul să ne arăți cum știi să îți faci vocea auzită. Cum se pregătește un Civic Avenger pentru proteste? Demonstrează-ți creativitatea și persuasiunea. 

Vezi ce premii poti castiga la misiunea 3! 

Știai că protestele de stradă au dat naștere de mai multe ori în istorie unor transformări sociale?

Așa au  fost câștigate drepturile femeilor de a vota, egalitatea dintre albi și negri în anii 1960 în Statele Unite. Așa a apărut mișcarea Primăvara Arabă, în urma unor proteste din Tunisia, răspândindu-se apoi în Libia, Egipt, Yemen, Siria și Bahrain. Poți citi aici  mai multe.

Care este cauza pentru care ai dori să îți faci vocea auzită?
Incarcă aici o imagine cu pancarta pe care ai scris lozinca ta pentru protest și primești 50 de puncte.
Dacă ai participat la un protest, folosește acele imagini. Dacă nu ai ieșit niciodată la acțiuni de stradă, poți să te inspiri de aici  ca să îți creezi o pancartă pentru o cauză importantă pentru tine acum.

Pentru alte 50 de puncte, creează un slogan de impact. Vom puncta originalitatea mesajului și ne dorim mesaje decente, fără vulgarități gratuite. Nu vom accepta nici un fel de îndemn la ură.

Ai primit vreodată fluturași care îndeamnă la proteste? Ai văzut „cătușele” Penalistan ? Ai primit mânuța „Toți pentru justiție”? Vuvuzele, fluiere, pancarte, marionete mai mari sau mai mici – toate acestea și altele fac parte din recuzita de protest și sunt gândite să sporească impactul asupra celor care participă și a celor care urmăresc în presă protestul.

Ce materiale conține kit-ul tău de protest? Încarcă aici o poză în care ne arăți ce materiale ai folosi pentru a transmite mai bine mesajul tău și vei câștiga 50 de puncte.

 

 

 

 

 

 

Provocarea cea mai mare din această misiune este lansată de Comunitatea Declic: va trebui să inițiezi o petiție a atrage atenția asupra unei probleme importante pentru tine și pentru a cere autorităților rezolvarea acestei probleme.

Nu e greu! După ce îți alegi cauza, urmează pașii descriși de Olga pe site și, după inițierea petiției, acționează pentru a o face cunoscută.

Dacă vei strânge cel puțin 20 de semnături vei primi maximum de puncte – 150!

 

 

Fii pe pace – dacă nu ai chiar acum o idee pentru care să inițiezi o petiție, poți să te implici în popularizarea unei campanii deja existente in comunitatea Declic.

Incarcă aici un printscreen al postării tale social media în care recomanzi prietenilor să semneze petiția pe care ai ales-o.  Vei putea, astfel, să aduni 50 de puncte.

Sari la bara de unelte