Misiunea 5/6. Reality check

Tu ești ancorat în realitate! Fii campionul etapei REALITY CHECK! Misiunea 5/6 te invită să fii cetățeanul-model care sesizează autoritățile cu privire la o problemă locală. De câte ori nu ai observat un semafor defect în orașul tău, având ca efect un trafic haotic? Sau zone neiluminate, care ne pot expune riscurilor de orice fel, pe timp de noapte? Sau gropi în asfaltul drumurilor și câte alte probleme în jurul tău pe care autoritățile ar trebui să intervină urgent să le rezolve.

CIVIC AVENGERS – sunteți provocați să aduceți la lumină problemele cotidiene și să luați atitudine, sesizându-le instituțiilor responsabile!

Ca să primești badge-ul de CETĂȚEAN IMPLICAT ai la dispoziție o săptămână pentru următoarele provocări:

1.  Identifică o problemă presantă în localitatea ta, în apropierea casei sau a școlii ori a loculi de muncă. Postează imagini relevante cu problema identificată de tine, încărcând aici fotografia făcută de tine – primești 50 de puncte.

2. Documentează-te care este autoritatea sau instituția care se ocupă de acest tip de probleme și scrie-ne aici numele instituției și adresa sediului lor – pentru alte 50 de puncte

3. Trimite sesizarea problemei împreună cu fotografia atașată către autoritatea competentă. Pentru că sesizările se pot adresa în scris, la sediul autorității respective, printr-un email sau printr-un formular online de sesizare, încarcă aici un printscreen cu sesizarea ta și vei primi 150 de puncte.

BONUS 1: Împărtășește printr-o înregistrare video (ex: Instagram sau Facebook video/live) cum ai acționat pentru a rezolva problema sesizată și cum au decurs lucrurile. Încarcă aici link-ul la postarea ta (nu uita să postezi ”public”) și vei câștiga alte 150 de puncte. Acest lucru îi va inspira și pe alții să fie cetățeni implicați, de aceea te provocăm să spui povestea în imagini.

BONUS 2: Scrie o postare social media publică cu ce anume ți-a atras atenția prin acțiunea care te-a pus în contact cu autoritățile și încarcă aici link-ul postării – câștigi astfel 100 de puncte.

Vom premia toate eforturile voastre de a convinge funcționarii publici că trebuie să fie în slujba cetățenilor. 

Ne apropiem cu pași repezi de ultima etapă, misiunea 6/6 și apoi îi  vom cunoaște pe câștigătorii marelui premiu – o cafea cu Președintele României, Klaus Iohannis.

GO for it, AVENGERS!

Sari la bara de unelte