Te invităm să îți antrenezi super-puterile într-o provocare civică de 6 săptămâni: căutăm Civic Avengers, acei super-eroi din lumea reală care știu și vor să își adune la un loc forțele pentru a face ca vocea și puterea cetățenilor să crească. Vei avea de parcurs încercări și vei cuceri redute civice noi, devenind pas cu pas un cetățean mai bun, unul dintre cei care fac lucrurile să se schimbe.

Fiecare săptămână va aduce o nouă provocare. Află mai jos despre ce e vorba. Misiunile se activează la o dată fixă, dar poți recupera oricând o misiune trecută pentru a-I ajunge din urmă pe ceilalți Civic Avengers.

Dacă te-ai înscris în provocarea Civic Avengers după data de start completează din mers misiunile până la zi și acumulează puncte!

Go, Civic Avengers!

Misiuni editia 2019

Intra in liga celor buni

Misiunea 1/6. CINEMACIVIC

Prima ta provocare ca Civic Avengers e să îi cunoști mai bine pe ceilalți Civici, să vezi filmele pe care le-au realizat ei în 2017 despre impactul corupției. Găsește răspunsurile la cele 5 întrebări și completează puzzle-ul.

Rezolva prima misiune!

Intra in liga celor buni

Misiunea 2/6. Green Avengers

Avengers, let’s go Green! Arată-ne că te implici în a avea grijă de mediu și vei primi puncte. Cu cât vei acumula mai multe, cu atât vei avea șanse mai mari să primești un premiu.

Go green!

Misiunea 3/6. Street Action

E momentul să ne arăți cum știi să îți faci vocea auzită. Cum se pregătește un Civic Avenger pentru proteste? Demonstrează-ți creativitatea și persuasiunea.

Creativi, uniți-vă!

Misiunea 4/6. Follow the money

Ajută la transparența banilor publici! Vrem să vedem că ești și tu atent la felul în care se cheltuiesc banii publici. Ți-am pregătit ”armele” de investigare și tu nu trebuie decât să cercetezi în jurul tău, în oraș sau în cartier.

Ajută la transparența banilor publici!

Misiunea 5/6. Reality check

Civic Avengers față în față cu autoritățile - funcționarii publici trebuie să fie în slujba cetățenilor și rolul tău ca Avenger va fi să le soliciți acest lucru.

Sesizează autoritățile!

Misiunea 6/6. Face the power

Misiunea începe pe 27 noiembrie. Interacționează cu un reprezentant local! Un Civic Avenger știe că democrația funcționează atunci când oamenii își aleg reprezentanți - consilieri locali, primari, parlamentari – care apoi trebuie să le apere interesele cetățenești. Așa că tu va trebui să intri în legătură cu unul dintre ei.

Interacționează cu un reprezentant local!


Sari la bara de unelte