The Romanian connection2019-01-23T09:41:23+00:00

The Romanian Connection

TU ȘTII PE CINE AI VOTAT?

1 din 10 parlamentari și 1 din 5 primari ai municipiilor reședință de județ și ai Bucureștiului sunt urmăriți penal, trimiși în judecată, condamnați sau în situații de incompatibilitate și conflict de interese. 151 de parlamentari, președinți de consilii județene și primari ai municipiilor reședință de județ au cel puțin o problemă de integritate sau au acționat sistematic împotriva statului de drept. Munca și curajul procurorilor și judecătorilor sunt necesare, dar nu sunt de ajuns pentru a diminua corupția și furtul banilor noștri. Fiecare dintre noi trebuie să se implice civic.

Am făcut o hartă a lipsei de integritate în România pentru ca tu să afli cine te reprezintă și să votezi informat.

Legendă

Județul cu cei mai puțini politicieni cu probleme de integritate

gradient

Județul cu cei mai mulți politicieni cu probleme de integritate

Click aici pentru a vedea in detaliu infograficul!

Au fost luați în calcul doar parlamentarii, președinții CJ și primarii capitalelor de județ care sunt implicați în dosare penale, incompatibili sau în conflict de interese sau cu inițiative împotriva statului de drept.

Am verificat în mod obiectiv, fără a fi influențați de opinii personale, integritatea fiecărui parlamentar, a fiecărui președinte de consiliu județean și a fiecărui primar de municipiu reședință de județ:

  • Am făcut o listă cu toți deputații, senatorii, președinții de consilii județene și primarii municipiilor reședință de județ care au probleme de integritate: urmăriți penal, trimiși în judecată, condamnați sau în situații de incompatibilitate și conflict de interese.
  • Am completat lista și cu prieteni ai corupției, politicieni care au acționat sistematic împotriva principiilor statului de drept: parlamentari care au inițiat sau votat legi de slăbire a independenței justiției sau luptei anticorupție (e.g. dezincriminarea faptelor de corupție pentru parlamentari), parlamentari care au blocat anchete penale (doar voturi care au putut fi documentate individual prin înregistrări video ale media), substituindu-se justiției.

Verificarea s-a bazat pe surse sigure și obiective precum site-urile Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Public sau Agenției Naționale de Integritate, portalurile instanțelor de judecată, site-uri ale principalelor instituții de presă centrale și locale care au documentat voturile din Parlament.

Dacă ne-a scăpat ceva, dacă ai informații suplimentare cu privire la „Filiera românească”, scrie-ne!

1. Grafic parlamentari cu probleme de integritate. Statistici pentru fiecare partid (număr și procente).

  • Partidul Social Democrat (PSD) are cei mai mulți parlamentari cu probleme de integritate: 34 (dintr-un total de 221 de parlamentari).
  • Procentual, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) este pe primul loc în topul partidelor cu parlamentari care au probleme de integritate: 27,6% dintre parlamentarii ALDE sunt urmăriți penal, trimiși în judecată, condamnați sau într-o situație de incompatibilitate sau conflict de interese.

2. Grafic parlamentari cu inițiative împotriva statului de drept. Statistici pentru fiecare partid (număr și procente).

  • Partidul Social Democrat (PSD) are cei mai mulți parlamentari cu inițiative împotriva statului de drept: 61 (dintr-un total de 221 de parlamentari).
  • Procentual, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) este pe primul loc în topul partidelor cu parlamentari cu inițiative împotriva statului de drept: 37,9% dintre parlamentarii ALDE au inițiat sau votat legi de slăbire a independenței justiției sau a luptei anticorupție sau au blocat anchete penale, substituindu-se justiției.

Lista deputaților, senatorilor, președinților de consilii județene sau primarilor municipiilor reședință de județ urmăriți penal, trimiși în judecată sau condamnați, în conflict de interese sau în incompatibilitate, ori care au acționat împotriva statului de drept.

NumeJudețFuncțiePartidProblemă de integritateDetalii problemă de integritateAcțiuni împotriva statului de drept
ADNAGI SlavoliubDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CSOKANY PetronelaDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
FURIC IarkoDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
IGNAT MironDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
IBRAM HuseinDeputatMinoritățiConflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Ibram Iusein, care și-a angajat fiul în funcția de consilier pe problemele minorităților în cadrul propriului birou parlamentar în perioada 2009-2012. A pierdut procesul cu ANI în primă instanță. ANI, 18 decembrie 2015 A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
POPESCU Mariana-VeneraDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STOICA Bogdan-AlinDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VASILE DanielDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VEXLER SilviuDeputatMinoritățiNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BREAZ Valer-DanielALBASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DÎRZU IoanALBADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
OLAR CorneliuALBADeputatPNLConflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Olar Corneliu. În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de referent în cadrul propriului birou parlamentar. În prima etapă a procesului, Corneliu Olar a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia și a avut câștig de cauză. În urma recursului ANI, dosarul se află la ICCJ. ANI, 14 octombrie 2015Nu are probleme cunoscute.
CĂPRAR Dorel-GheorgheARADDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
FIFOR Mihai-ViorelARADSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BUCURA-OPRESCU SimonaARGEȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DRĂGHICI Mircea-GheorgheARGEȘDeputatPSDTrimitere în judecatăTrimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate morală mijlocită, la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Curtea Supremă i-a achitat pe fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu şi pe deputatulul PSD Mircea Drăghici acuzaţi de abuz în serviciu. Decizia instanţei nu este definitivă.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
GEREA Andrei DominicARGEȘDeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MARIN GheorgheARGEȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
POPA IonARGEȘSenatorALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
RĂDULESCU Cătălin-MarianARGEȘDeputatPSD1. Incompatibilitate
2. Condamnare
3. Urmărire penală
1. Declarat în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.
2. Condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.
3. Pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 
A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STOCHECI Cristina-MarianaARGEȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VALECA Șerban-ConstantinARGEȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive, acuzat că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
VASILICĂ Radu CostinARGEȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VELCEA NicolaeARGEȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive, acuzat că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
BENEA Adrian-DragoșBACĂUSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
FENECHIU Cătălin-DanielBACĂUSenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe în dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Conform proiectului de lege, procurorii nu au voie să ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, și nici a „suporturilor de sunet, imagine și date”, adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.
ILIE ViorelBACĂUSenatorALDEUrmărire penalăDNA a cerut ridicarea imunității lui Viorel Ilie. Acesta a fost acuzat de instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale. Senatul a respins cererea. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PALĂR IonelBACĂUDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
SMARANDACHE Miron-AlexandruBACĂUSenatorPSDIncompatibilitateAgenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate „începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. PETROFLAX DISTRIBUTION S.R.L.”. A pierdut în primă instanță procesul cu ANI. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ȘOVA LucianBACĂUDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BIRÓ Rozália-IbolyaBIHORDeputatUDMRConflict de intereseÎn 2011, Rozalia Biro a făcut obiectul unui raport al ANI, care a acuzat-o de conflict de interese, deoarece în calitatea sa de viceprimar al municipiului a semnat un contract de închiriere a unui imobil din centrul orașului, în care a funcționat Biblioteca CFR, către Fundația Partium, din al cărei Consiliu de Administrație făcea parte. Imobilul a fost atribuit fundației pe zece ani, cu posibilitate de prelungire și drept de întâietate la cumpărare, contra unei chirii de doar 150 de lei pe lună plus TVA, deși se întinde pe 231 de metri pătrați și are curte și grădină. În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
BODOG Florian-DorelBIHORSenatorPSDFals, plagiatMinistrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, la propunerea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a retras atestatul de abilitare și dreptul de a conduce doctorate în domeniul de studii universitare de doctorat - Medicină lui Florian Bodog, pentru că acesta a falsificat lista de articole necesară la dosar. Conform informațiilor din presa locală, Florian Bodog este suspectat și de plagierea tezei de doctorat.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive, acuzat că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
BOGDAN Gheorghe-DănuțBIHORDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CHERECHEȘ FloricaBIHORDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
CSEKE Attila-ZoltanBIHORSenatorUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.

Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe în dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Conform proiectului de lege, procurorii nu au voie sa ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, și nici a „suporturilor de sunet, imagine și date”, adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.
CUPȘA IoanBIHORDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2016, Ioan Cupșa votează și girează public ca vicepreședinte al Comisiei juridice din Camera Deputatilor un proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe în dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.

A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.

GHERMAN DumitruBIHORDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ROMAN Ioan SorinBIHORDeputatPSDIncompatibilitateAgenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în martie 2014 întrucât „a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de comerciant persoană fizică”. A pierdut definitiv procesul cu ANI.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SZABÓ ÖdönBIHORDeputatUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.

Szabo Odon a inițiat un proiect de lege prin care doar primarii și consilierii condamnați penal cu executare să își piardă mandatele, nu și cei condamnați cu suspendare.
DENEȘ IoanBISTRIȚA-NĂSĂUDSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SUCIU Vasile-DanielBISTRIȚA-NĂSĂUDDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CIOFU Tamara-DorinaBOTOȘANIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
FEDEROVICI Doina-ElenaBOTOȘANISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ROTARU Răzvan-IlieBOTOȘANIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ȘOPTICĂ CostelBOTOȘANISenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
Pentru a ocoli conflictul de interese, Costel Șoptică a făcut o înțelegere cu deputatul PNL Verginel Gireadă pentru a-și angaja unul altuia copiii: la cabinetul din Botoșani al lui Șoptică lucra drept consilier Andreea Gireadă (fiica), în timp ce la cabinetul lui Verginel Gireadă consilier pe relații publice este Răzvan Șoptică (fiul, care ulterior va demisiona din funcție).
TRUFIN LucianBOTOȘANISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BORZA Remus-AdrianBRAȘOVDeputatALDECondamnareCondamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.Nu are probleme cunoscute.
ANDRONACHE GabrielBRAȘOVDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
DUNCA Marius-AlexandruBRAȘOVSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ORȚAN Ovidiu-FlorinBRAȘOVSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ZAMFIR Daniel-CătălinBRAȘOVSenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ROTARU IonBRĂILASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
RUSE MihaiBRĂILASenatorALDEUrmărire penalăPe 3 noiembrie 2016 a fost oprit în trafic de politiștii rutieri pe drumul national 23, în comuna în care a fost primar: Măxineni. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, dar și pentru sustragerea de la recoltarea probelor biologice.În 2008, înaintea alegerilor parlamentare, reporteri sub acoperire ai ziarului România Liberă au cerut mai multor primari să susțină, contra cost și cu oferirea de mită electorală, candidatul altui partid decât cele din care făceau parte primarii. Mihai Ruse a fost de acord ca, în schimbul unui comision, să mituiască alegătorii pentru a vota cu candidatul respectiv. A votat noul Cod Penal din iulie 2018
TUDOSE MihaiBRĂILADeputatPSDPlagiat

Potrivit Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), lucrarea de doctorat pe baza căreia Mihai Tudose, în prezent prim-ministrul României, a devenit cadru didactic la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a SRI a fost plagiată. Ca răspuns la acuzații, Mihai Tudose a spus că „erau alte vremuri”. Autorul real a circa 50 de pagini din lucrare a recunoscut că le-a vândut lui Mihai Tudose.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VARGA VasileBRĂILADeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
ANDRONESCU EcaterinaBUCUREȘTISenatorPSDUrmărire penalăUrmărită penal pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani în dosarul Microsoft. Pe 8 ianuarie 2018 s-a decis clasarea şi faţă de Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu, ca urmare a prescrierii, unele fapte datând din perioada 2000-2004.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BĂSESCU TraianBUCUREȘTISenatorPMPUrmărire penalăUrmărit penal pentru spălare de bani de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.Nu are probleme cunoscute.
CAZANCIUC Robert-MariusBUCUREȘTISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
COSTOIU Mihnea-CosminBUCUREȘTISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive, acuzat că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
FURTUNĂ MirelaBUCUREȘTIDeputatPSDIncompatibilitateAgenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul Mirelei Furtună, consilier al Președintelui Consiliului Județean Tulcea, întrucât, în luna ianuarie 2013, societatea comercială în cadrul căreia aceasta deținea calitatea de asociat unic și administrator a încheiat un contract de lucrări, în valoare de 76.960,48 lei, cu Consiliul Județean Tulcea. A pierdut în primă instanță, dosarul se află la ICCJ.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MIHĂLCESCU Carmen-IleanaBUCUREȘTIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NICOLAE ȘerbanBUCUREȘTISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În contextul protestelor de stradă de la începutul lui 2017, a depus un amendament pentru grațierea celor condamnați pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, votat de Comisia juridică de la Senat.

Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale și ducea la nulitatea unor probe în dosare de corupție deja instrumentate de DNA. Conform proiectului de lege, procurorii nu au voie sa ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, și nici a „suporturilor de sunet, imagine și date”, adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.

A votat împotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
POPESCU-TĂRICEANU Călin-Constantin-AntonBUCUREȘTISenatorALDETrimitere în judecatăTrimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
STERIU Valeriu-AndreiBUCUREȘTIDeputatPMPNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială._x000D_
VULPESCU IoanBUCUREȘTISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NEGOIȚĂ Robert SorinBUCUREȘTIPrimar Sector 3PSDUrmărire penalăEste urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.Nu are probleme cunoscute.
MUTU GabrielBUCUREȘTIPrimar Sector 6PSDUrmărire penalăEste urmărit penal de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălarea de bani proveniți din infracțiuni, folosirea cu rea-credință a bunurilor societății și fals în înscrisuri sub semnătură privată.Nu are probleme cunoscute.
CIOLACU Ion-MarcelBUZĂUDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MOCANU AdrianBUZĂUDeputatPMPNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
ROMAȘCANU LucianBUZĂUSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SBÎRNEA LilianaBUZĂUSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CHISĂLIȚĂ Ioan-NarcisCARAȘ-SEVERINSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MOCIOALCĂ IonCARAȘ-SEVERINDeputatPSDConflict de intereseIon Mocioalcă a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate pentru că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier la biroul său parlamentar. A câștigat procestul cu ANI în primă instanță, dosarul este în recurs la ICCJ. A fost audiat ca martor la DNA in dosarul Tel Drum.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PAȚURCA Roxana-NataliaCĂLĂRAȘISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VRĂJITORU Sorinel-MarianCĂLĂRAȘIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NICOLICEA EugenCĂLĂRAȘIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.Eugen Nicolicea a propus modificarea Codului penal astfel încât funcționarii publici să-și poată angaja rudele fără a mai fi acuzați de conflict de interese. Este unul dintre inițiatorii Codului Penal adoptat în iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CĂTĂNICIU Steluța-GusticaCLUJDeputatALDEConflict de interese_x000D_
În 2013, Steluța Cătăniciu a fost găsită în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integritate. Raportul a rămas definitiv prin decizie ICCJ.Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.
A inițiat un proiect de lege care prevedea ca doar primarii și consilierii condamnați penal cu executare să își piardă mandatele, nu și cei condamnați cu suspendare.
LÁSZLÓ AttilaCLUJSenatorUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
NICOARĂ Marius-PetreCLUJSenatorPNLTrimitere în judecatăMarius Nicoară a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BABUȘ RaduCONSTANȚADeputatPSDUrmărire penalăEste urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora. Babuș, la data faptei director al RAEDPP, este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, pentru înstrăinarea, în perioada 2007-2012, a nu mai puțin de 28 de imobile.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BRĂILOIU Tit-LiviuCONSTANȚASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DOBRE Mircea-TitusCONSTANȚADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
DUMITRACHE Ileana CristinaCONSTANȚADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
IANCU IulianCONSTANȚADeputatPSDConflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Iancu Iulian. În legislatura 2008-2012, acesta și-a angajat fratele în funcția de subinginer la propriul birou parlamentar. Deputatul a dat în judecată ANI și a câștigat procesul în primă instanță. Decizia nu este definitivă, recursul se judecă la Înalta Curte de Casație. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MIHU ȘtefanCONSTANȚASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MOGA NicolaeCONSTANȚASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat împotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină.

În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
FEJÉR László-ŐdőnCOVASNASenatorUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
MÁRTON Árpád-FranciscCOVASNADeputatUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În anul 2011, deputatul Martón Arpád solicită eliminarea din legea de funcționare a Agenției Naționale de Integritate (ANI) a mai multor prevederi legate de depunerea declarațiilor de avere și interese, inclusiv aceea de publicare a acestora pe site-ul ANI. Solicitările sale sunt contrare cerințelor Uniunii Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

În mai 2016, deputatul Martón Arpád, împreună cu deputații PSD Daniel Florea și Florin Iordache, au inițiat un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaților și senatorilor prin care se urmărește dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare până în anul 2013.

A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
 
CORLĂȚEAN TitusDÂMBOVIȚASenatorPSDUrmărire penalăDNA a cerut urmărirea penală a fostului ministru de Externe, Titus Corlățean, în dosarul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014. Titus Corlățean a fost acuzat de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Plenul Senatului a respins, ulterior, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Titus Corlățean. Este inițiator al unui proiect de lege de modificare a legii avocaturii care oferea avocaților imunitate de facto pentru anumite fapte penale. Una dintre modificările introduse face practic imposibilă și ineficientă interceptarea avocaților, deoarece aceștia trebuie anunțați de judecător de îndată că împotriva lor s-a dispus măsura interceptării. Un alt amendament depus prevedea că avocații nu răspund dacă nu denunță fapte de corupție despre care află în exercitarea profesiei.
În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
GILIA ClaudiaDÂMBOVIȚADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PLUMB RovanaDÂMBOVIȚADeputatPSDUrmărire penalăDNA a cerut urmărirea penală împotriva Rovanei Plumb pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale. Camera Deputaților va vota în acest sens.
A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ȚUȚUIANU AdrianDÂMBOVIȚASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VOICU Mihai AlexandruDIASPORADeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
CĂLIN IonDOLJDeputatPSDConflict de interese
În 2008 a încheiat un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. A pierdut în primă instanță, dosarul se află în fază de recurs la ICCJ.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CRAIOVEANU Elena-LaviniaDOLJSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CUPĂ IonDOLJDeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MANDA Iulian-ClaudiuDOLJSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PREDA Radu-CosminDOLJSenatorPSDTrimitere în judecatăTrimis în judecată alături de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită și instigare la spălare de bani. Dosarul a fost trimis la DNA pentru refacerea urmăririi penale. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STROE Ionuț-MarianDOLJDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
VASILESCU Lia OlguțaDOLJDeputatPSDTrimitere în judecatăProcurorii DNA o acuză de mai multe infracțiuni: luare de mită, spălare de bani sau influența în scopul obținerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite. Dosarul a fost trimis la DNA pentru refacerea urmăririi penale. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PRIOTEASA IonDOLJPreședinte CJPSDUrmărire penalăUrmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice.Nu are probleme cunoscute.
BUTUNOI Ionel-DanielGALAȚISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Codul Penal din iulie 2018.
DOBRE Victor PaulGALAȚIDeputatPNLUrmărire penalăCererea a fost făcută de procurorii DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în seviciu contra intereselor publice în formă calificată. Cererea a fost respinsă de Camera Deputaților.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
DURBACĂ EugenGALAȚIDeputatALDECondamnareA fost condamnat în 1992 la 5 ani și jumătate de închisoare, una dintre infracțiuni fiind abuz în serviciu contra intereselor publice. A fost grațiat de Ion Iliescu. În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
MARIN NicolaeGALAȚISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ROȘCA LucrețiaGALAȚIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
BĂDĂLĂU NiculaeGIURGIUSenatorPSD1. Condamnare 2. Urmărire penală1. Condamnat la 1 an de închisoare în 1988 pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

2. Urmărit penal pentru infracțiunea de trafic de influență.
A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MARCIU Ovidiu-Cristian-DanGIURGIUSenatorPSDIncompatibilitateÎn iunie 2012, Cristian Marciu a fost declarat în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate pentru că în perioada exercitării mandatului de consilier județean (2008-2012), firma la care acesta era unic acționar și administrator a încheiat contracte de prestări servicii cu instituții publice aflate în subordinea Consiliului Județean Giurgiu. În 2015, decizia ANI a rămas definitivă prin hotărâre a instanței, iar Cristian Marciu a pierdut mandatul de consilier județean.În ciuda hotărârii definitive de incompatibilitate și prevederilor legale care interzic persoanelor aflate în stare de incompatibilitate ocuparea de funcții publice timp de 3 ani, Cristian Marciu a candidat la Senat. Pe 6 martie 2017, Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului vacantarea locului de senator a lui Cristian-Dan Marciu. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
CÎRCIUMARU FlorinGORJSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
IRIZA ScarlatGORJSenatorALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PONTA Victor-ViorelGORJDeputatIndependent1.Trimitere în judecată
2. Urmărire penală
3. Plagiat
1. Trimis în judecată de procurorii DNA pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.    
                                    2. Urmărit penal de DNA într-un al doilea dosar pentru folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

3. În iulie 2016, Consiliul General al CNATDCU a decis definitiv că Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.
Nu are probleme cunoscute.
POPESCU Cosmin-MihaiGORJPreședinte CJPSDCondamnareCondamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fals intelectual și favorizarea infractorului.Nu are probleme cunoscute.
BENDE SándorHARGHITADeputatUDMRConflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Bende Sandor. În calitate de consilier județean al C.J. Harghita, a participat la ședințele privind dezbaterea și aprobarea hotărârilor de buget al Jud. Harghita în anii 2010 și 2011 prin care au fost aprobate și programele de realizare a investițiilor privind alimentarea cu energie electrică a localităților neelectrificate sau parțial electrificate din județ. În perioada 2010-2011, S.C. ELECTRO-BETA S.R.L. (societate la care fratele său este administrator și asociat unic, iar Bende Sandor deținea calitatea de salariat) a încheiat cu C.J. Harghita și cu unități subordonate acestuia patru contracte de executare a lucrărilor având ca obiect proiectele de investiții prevăzute în buget, în valoare de 963.294,9 RON.
Nu are probleme cunoscute.
TÁNCZOS BarnaHARGHITASenatorUDMRUrmărire penalăEste urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu și fals intelectual în legătură cu retrocedarea unor terenuri ale Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Băneasa. În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
VERESTÓY AttilaHARGHITASenatorUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. DNA a cerut ridicarea imunității lui Daniel Șova, fost ministru al Transporturilor, acuzându-l că a falsificat și distrus probe pentru a scăpa de dosarul în care a fost acuzat că a încasat ilegal 3,5 milioane de lei de la Complexele energetice Rovinari și Turceni.
BORBOLY CsabaHARGHITAPreședinte CJUDMRTrimitere în judecatăTrimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și fals intelectual.Nu are probleme cunoscute.
INTOTERO Natalia-ElenaHUNEDOARADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NISTOR LaurențiuHUNEDOARADeputatPSDConflict de intereseAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Nistor Laurențiu. În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008-2012, două contracte civile prin care și-a angajat fiica și ginerele în funcția de expert în cadrul propriului birou parlamentar. Dosarul se află la ICCJ.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
RESMERIȚĂ Cornel-CristianHUNEDOARASenatorPSDConflict de intereseConstatare ANI privind conflict de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriță, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. A pierdut definitiv procesul cu ANI. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SALAN ViorelHUNEDOARASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
GĂINĂ MihăițăIALOMIȚADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MUȘOIU ȘtefanIALOMIȚADeputatPSD1. Incompatibilitate 2. Conflict de intereseMușoiu Ștefan a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate și conflict de interese din cauza mai multor contracte derulate în Ialomița între statul român și firme deținute de el și soția lui, în perioada în care Mușoiu a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița. Decizia ANI a rămas definitivă și după contestarea ei în instanță.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
PAVEL MarianIALOMIȚASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
AXINTE VasileIAȘIDeputatPSDIncompatibilitateConstatare ANI de incompatibilitate. În perioada 2012-2013, S.C. Rom-Elada S.R.L. (societate în cadrul căreia Axinte Vasile a deținut funcția de administrator și calitatea de asociat) a desfășurat operațiuni comerciale cu Primăria municipiului Pașcani, județul Iași, prin emiterea unui număr de 16 facturi fiscale reprezentând plata pentru furnizarea de bonuri valorice de carburant, în valoare totală de 54.300 de lei. AXINTE VASILE era la acea dată viceprimar al municipiului Pașcani. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BĂNICIOIU NicolaeIAȘIDeputatIndependentNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
ALEXE CostelIAȘIDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
LUPU VictorelIAȘISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
VOSGANIAN VarujanIAȘIDeputatALDEUrmărire penalăDIICOT a cerut Senatului începerea urmăririi penale pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la delapidare. Senatul a respins cererea DIICOT.Nu are probleme cunoscute.
TOMA VasilicăIAȘISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CHIRICĂ MihaiIAȘIPrimar IașiIndependentUrmărire penalăEste urmărit penal de procurorii DNA Iași pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Acesta este suspectat că ar fi semnat caietul de sarcini la achiziționarea a patru autovehicule pentru Poliția Locală Iași dar mașinile au fost folosite în scop personal de către apropiați ai lui Chirica.Nu are probleme cunoscute.
BOTNARIU Emanuel-GabrielILFOVSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BOTA Marius Sorin-OvidiuMARAMUREȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
POP Liviu-MarianMARAMUREȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
ȘIMON GheorgheMARAMUREȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CHERECHEȘ CătălinMARAMUREȘPrimar Baia MareIndependentTrimitere în judecatăEste trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.Nu are probleme cunoscute.
TALPOȘ Ioan-IustinMARAMUREȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MAZILU Liviu-LucianMEHEDINȚISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
TEIȘ AlinaMEHEDINȚIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SCRECIU MariusMEHEDINȚIPrimar Droberat Turnu SeverinPSDIncompatibilitateA fost declarat incompatibil de către ANI în data de 25.06.2016, deoarece în timp ce era viceprimar și consilier local în municipiul Drobeta Turnu Severin a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere a unui spațiu între Primărie și filiala județeană PSD, Marius Screciu fiind președinte al filialei partidului.Nu are probleme cunoscute.
SIBINESCU IonuțMEHEDINȚISenatorALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BUICU Corneliu-FlorinMUREȘDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CHIRTEȘ Ioan-CristianMUREȘSenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
FLOREA DorinMUREȘPrimar Târgu MureșIndependent1. Urmărire penală 2.Trimitere în judecată 1. Este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, săvârșită în formă continuată.

2. Este trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu.
Nu are probleme cunoscute.
SOPORAN Aurel-HoreaMUREȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ARCAN EmiliaNEAMȚSenatorPSDIncompatibilitateConform ANI, Emilia Arcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 19 decembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. După ce a atacat în instanță decizia ANI, Emilia Arcan a câștigat în primă instanță procesul privind anularea deciziei prin care a fost declarată incompatibilă (aprilie 2016). ANI a declarat recurs pe 10 mai 2016.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MANOLIU DanNEAMȚSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STAN ViorelNEAMȚDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CIOCAN DanOLTDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DIACONESCU RenicaOLTSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
MIREA SiminicaOLTSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NIȚĂ MihaiOLTDeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STĂNESCU AlexandruOLTDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STĂNESCU PaulOLTSenatorPSDUrmarire penalăLa cererea DNA – secția centrală, Tribunalul Olt a decis în septembrie 2015 redeschiderea urmăririi penale pentru Paul Stănescu (la acel moment președinte CJ Olt), acuzat de abuz în serviciu.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ȘTIRBU Gigel-SorinelOLTDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
COSMA AndreeaPRAHOVADeputatPSDTrimitere în judecatăProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
GAVRILESCU Grațiela LeocadiaPRAHOVADeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
IONESCU GeorgePRAHOVADeputatPNLConflict de intereseConform ANI, în calitate de deputat, a încheiat în legislatura 2008-2012 un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obținut venituri salariale în cuantum total de 35.991 de lei. A câștigat în primă instanță, dosarul se află în faza de recurs. Nu are probleme cunoscute.
OPREA Ștefan-RaduPRAHOVASenatorPSDTrimitere în judecatăTrimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
URSU Răzvan-IonPRAHOVADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SAVIN EmanoilPRAHOVASenatorPSDConflict de intereseConform ANI, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, a semnat un contract de parteneriat încheiat între Clubul Alpin Român, Primăria Orașului Bușteni și Federația Română de Alpinism și Escaladă, în baza căruia serviciile privind cazarea și masa (pentru amenajatorii și arbitrii locali), prevăzute în sarcina primăriei, au fost asigurate de către societatea în cadrul căreia Emanoil Savin deținea calitatea de asociat, iar soția acestuia funcția de administrator. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ERDEI Dolóczki IstvánSATU-MAREDeputatUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
LEȘ Gabriel-BeniaminSATU-MARESenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NICOARĂ Romeo FlorinSATU-MAREDeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
BALINT Liviu-IoanSĂLAJDeputatPMPTrimitere în judecatăTrimis în judecată pentru evaziune fiscală de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.Nu are probleme cunoscute.
NOSA IuliuSĂLAJDeputatPSDConflict de intereseConform ANI, în calitate de deputat, a încheiat în legislatura 2008-2012 un contract civil și un contract individual de muncă prin care și-a angajat fiul în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractelor încheiate, fiul său a obținut venituri salariale în cuantum total de 35.971 de lei, la care se adaugă indemnizația pentru creșterea copilului pe care a primit-o timp de un an, începând cu data de 20 martie 2012. În aprilie 2016, Curtea de Apel Cluj a anulat Raportul de evaluare încheiat de ANI în cazul lui Iuliu Nosa. ANI a făcut recurs în 21 iunie 2016, recurs care va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
POP GheorgheSĂLAJSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SERES DénesSĂLAJDeputatUDMRNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
ARCAȘ ViorelSIBIUSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
AVRAM NICOLAESIBIUSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CAZAN Mircea-VasileSIBIUSenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
BĂIȘANU Ștefan-AlexandruSUCEAVADeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
BEJINARIU EugenSUCEAVADeputatPSDUrmărire penalăDNA a cerut începerea urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, deputat în Parlamentul României, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în perioada în care a deținut funcția ministerială. Cererea a fost respinsă de Camera Deputaților. A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
NIȚĂ IlieSUCEAVASenatorALDEUrmărire penalăÎn 2010, 2011 și 2013 i s-au deschis dosare de urmărire penală pentru înșelăciune, emiterea de file de CEC fără acoperire și braconaj._x000D_
Nu are probleme cunoscute.
IORDACHE VirginelSUCEAVASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
STAN IoanSUCEAVASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BOBOC Valentin GabrielTELEORMANDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CALOTĂ Florică IcăTELEORMANDeputatALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DAN Carmen DanielaTELEORMANSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DRAGNEA Nicolae-LiviuTELEORMANDeputatPSDCondamnare1. Condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraude comise la referendumul din iulie 2012.

2. Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz, în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman. Decizia nu e definitivă.
A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
RĂDUȚ VioletaTELEORMANDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DIACONU Adrian-NicolaeTIMIȘSenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
DOGARIU EugenTIMIȘSenatorPSD
GORGHIU Alina-ȘtefaniaTIMIȘSenatorPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
SĂMĂRTINEAN Cornel-MirceaTIMIȘDeputatPMPTrimitere în judecatăA fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese în perioada în care a deținut funcția de director al aeroportului din Timișoara.Nu are probleme cunoscute.
SUCIU MateiTIMIȘDeputatPSDIncompatibilitateANI a constatat că, pe vremea când era senator PSD, Suciu s-a aflat în incompatibilitate, deținând simultan funcția de senator și de administrator a două firme. Suciu a contestat decizia ANI, însă Înalta Curte de Casație Justiție a dat definitiv dreptate agenției. Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
ROBU NicolaeTIMIȘPrimar TimișoaraPNLUrmărire penală Este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.Nu are probleme cunoscute.
RADU AnișoaraTULCEADeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
GANEA IonTULCEASenatorPSDColaborare cu SecuritateaIon Ganea a fost colonel de Securitate, conform CNSAS.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
TEODOROVICI Eugen-OrlandoTULCEASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
HOGEA ConstantinTULCEAPrimar TulceaIndependentTrimitere în judecatăEste trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește acesta ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.Nu are probleme cunoscute.
BIRCHALL AnaVASLUIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
CREȚU GabrielaVASLUISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
HADÂRCĂ IonVASLUISenatorALDENu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SILISTRU DoinaVASLUISenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
SOLOMON AdrianVASLUIDeputatPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat noul Cod Penal din iulie 2018. Prin noua reglementare, pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune este necesar ca autorul să fi obţinut un folos material pentru sine, soț, o rudă sau un afin până la gradul al II-lea. Amendamentul PSD reduce pedeapsa maximă cu închisoarea (de la șapte la cinci ani), introduce și varianta amendei și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.
BUICAN CristianVÂLCEADeputatPNLNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat în marțea neagră modificarea Codului penal pentru schimbarea definiției conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din rândul funcționarilor publici și, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infracțiunile de serviciu, inclusiv de corupție, și pentru micșorarea termenului de prescripție specială.
BULACU RomulusVÂLCEASenatorPNLIncompatibilitateÎn 2016, Romulus Bulacu a fost declarat în stare de incompatibilitate prin constatare a Agenției Naționale de Integritate, întrucât în perioada exercitării mandatului de Consilier județean au fost încheiate contracte comerciale între societățile la care acesta deținea acțiuni și societăți din subordinea Consiliului Județean. A pierdut în primă instanță, dosarul se află în recurs la ICCJ. Nu are probleme cunoscute.
GUTĂU MirciaVÂLCEAPrimar Râmnicu VâlceaPERCondamnareEste condamnat în două dosare. În primul dosar a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În al doilea dosar a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.Nu are probleme cunoscute.
MATEI Constantin-BogdanVÂLCEASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat împotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină.
În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
DUMITRESCU Cristian-SorinVRANCEASenatorPSDNu are probleme cunoscute.Nu are probleme cunoscute.A votat împotriva ridicării imunității lui Gabriel Oprea, acuzat de Direcția Națională Anticorupție de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină.
În 2015, a votat împotriva cererii procurorilor anticorupție de ridicare a imunității lui Daniel Șova în vederea reținerii și arestării preventive. A votat noul Cod Penal din iulie 2018.
HADÂRCĂ Ion
Arată
Ascunde
Acest website folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii: Google Analytics, Google Adwords, Youtube, Facebook, Twitter sau Linkedin. Dacă continuați utilizarea site-ului atunci sunteți de acord cu folosirea de cookie-uri. Politica de confidențialitate Accept